Alcàsser Impulsa el Projecte en Millora de la Gestió de Residus
2/12/2017

La Diputació de València al costat de vuit municipis de les comarques valencianes: Riba-roja, L'Eliana, Xiva, Requena, Benaguasil, Alcàsser, Massamagrell i Meliana presenten el projecte, que persegueix millorar la gestió dels residus voluminosos.

Aquest projecte, que persegueix millorar la gestió dels residus voluminosos, es desenvoluparà en un total de vuit municipis de les comarques valencianes: Riba-roja, L'Eliana, Xiva, Requena, Benaguasil, Alcàsser, Massamagrell i Meliana. Totes elles, localitats amb un cens superior als 8.000 habitants, que disposen d'ecoparc i on existeix la implantació d'un sistema de recompensa en el reciclatge, a més de comptar amb la col·laboració del consorci de residus en la implantació d'aquesta acció.

Pel que fa a la ciutadania, aquesta campanya persegueix «millorar la conscienciació de les persones en relació a la importància del reciclatge d'aquest tipus de residus; traslladar la importància del reciclatge a l'hora de reduir els costos de gestió; incentivar la correcta retirada del residu, donant a conèixer els mitjans i instal·lacions disponibles en els diferents municipis; així com promoure la col·laboració del Consorci de Residus i aplicar incentius per a la correcta retirada dels residus i la seva reutilització per part dels usuaris, un sistema que premiarà les persones que més i millor reciclin», ha apuntat el diputat.

Repte Ambiental

La gestió dels residus voluminosos, com els mobles, somiers o matalassos, entre uns altres, suposa un gran repte ambiental per als municipis ja que generen, en molts casos, greus impactes, tals com l'aparició d'abocadors incontrolats o la saturació d'instal·lacions municipals.

A Europa es generen 19 milions de tones de residus voluminosos i, d'aquests, més d'un 60% acaba en els abocadors. Aquesta situació podria revertir-se mitjançant polítiques de reciclatge i aprofitament d'aquests materials, tal com es pretén amb aquest projecte.

Urbanrec neix per buscar solucions a aquest repte ambiental, per investigar en nous enfocaments orientats a la valorització dels residus voluminosos d'origen urbà en productes reciclats d'alt valor afegit.

A més, aquesta iniciativa internacional, de la qual formen part un total de 21 socis pertanyents a set països, ha estat seleccionada dins del programa de recerca i innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea i ha rebut vuit milions d'euros per al seu desenvolupament. El seu objectiu és aconseguir la valorització del 82% dels residus voluminosos a Europa. Per a això, s'aplicaran innovacions en la logística i el tractament del residu que facin possible el seu reciclatge en quatre regions europees, una de les quals resulten les comarques valencianes.

 

Formulario de búsqueda

Lu Ma Mi Ju Vi Do
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31