Festes, Cultura i Tradicions

GENER

Es commemora la festivitat de Sant Antoni Abad, 17 de gener,  amb una gran foguera a la plaça del Castell, amenitzada amb dansa  i música tradicional valenciana de tabal i dolçaina.

FEBRER

El darrer cap de setmana té lloc la tradicional festa de les “Quintes ”, en la qual se celebra el retrobament de  totes i tots els nascuts i censats a Alcàsser en un mateix any.

MARÇ

El poble d'Alcàsser compta amb quatre falles,  celebrant  una d'elles desprès de  Sant Josep.

ABRIL

Jornades Culturals Escolars al voltant d'una mateixa temàtica, en la qual participa la comunitat educativa de la població. Conclouen amb una gran marxa a peu de tots els escolars pels carrers d'Alcàsser.

MAIG

El segon dissabte des de 1982 el Club d’Atletisme d’Alcasser, organitza la Mitja Marató d'Alcàsser, molt arrelada a la comarca  amb gran afluència de corredors i públic.

JULIOL

16 de juliol, Festivitat en honor a la Verge del Carme, patrona d'Alcàsser , amb el Festival de Bandes de Música .

AGOST

Les Festes Majors estan dedicades al Santíssim Crist de la Fe, amb una variada programació organitzada per l'Ajuntament amb la participació i col·laboració de les entitats i associacions locals, amb activitats per a totes les edats i gustos: el Pregó, partida de pilota valenciana, el Sopar Popular, el Dia del Major, la Nit de les Paelles, la Nit Jove, la Nit d’Albaes i la Gala Musical.  El vespre del dia del Crist té lloc la processó religiosa amb totes les imatges i andes de l'església de Sant Martí,  i  conclou  amb el concert de la Banda Simfònica Santa Cecília d'Alcàsser i el castell de focs artificials. Tanca les festes patronals la Setmana de Bous, organitzada pels Clavaris dels Sants de la Pedra Abdón i Senén.

OCTUBRE

Un mes ple de celebracions. Comença amb l’espectacular entrada de Moros i Cristians. A la setmana següent la commemoració  institucional del 9 d’Octubre, dia de la Comunitat Valenciana , amb el Concert de la Banda Simfònica Santa Cecília. El tercer cap de setmana  la Mostra Agroalimentària “Alcàsser, Sabers i Sabors” on es mostra el comerç, entitats i associacions locals. I a finals d'octubre la “Trobada de Corals de la Vila d'Alcàsser”  amb la col·laboració de la Coral Polifònica d'Alcàsser. 

NOVEMBRE

Es pot recórrer la ruta de tapes  “Mesura i Mosset” pels bars i restaurants locals  al llarg de diversos  caps de setmana .

DESEMBRE

Tanca l’any el tradicional concurs de Betlems i la popular marxa Sant Silvestre, organitzada pel Club d’Atletisme d’Alcasser.  

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31