Jornades d'Igualtat 2017

"Teixint xarxes per caminar en igualtat"

Del 25 de febrer al 10 de març de 2017

 

A principi de segle XX  l’ONU reconeix el 8 de març com a dia internacional de la dona,  arrel de l’incendi d’una fàbrica tèxtil en Nova York, on van morir 129 dones en vaga per aconseguir unes condicions laborals dignes . Un segle després, continuem patint grans desigualtats personals, socials i  laborals a més de la xacra de la violència masclista. Cal continuar la lluita per la igualtat de drets  i la dignitat de la meitat de la població mundial, les dones.

Cal continuar treballant plegats per garantir eixa igualtat d’oportunitats de totes les dones, cal teixir xarxes i afavorir l’associacionisme de les dones d’Alcàsser independentment del seu lloc d’origen, així avançarem cap a una societat més justa, més democràtica, més inclusiva i  més igualitària.

És per això, que per segon any, les regidories d’Igualtat i Benestar Social organitzen aquestes Jornades amb la col·laboració d’associacions locals de dones i de particulars.  La finalitat de les Jornades d’Igualtat  és donar més visibilitat a les dones en general i als  col·lectius  de dones immigrants que formen part de la nostra població en particular. Com hem dit abans, es tracta de teixir xarxes per a conèixer-nos  millor, per a recolzar-nos, per a compartir vides i experiències, inquietuds i projectes, per afavorir la  inclusivitat, per ajudar a l’empoderament de les dones. Teixir xarxes que ens aprope a persones de diferents generacions, condicions  socials, llocs d’origen, llengües, tradicions o religions. En definitiva teixir una xarxa capaç d’unir persones amb un objectiu comú: avançar cap a la igualtat de gènere.

Volem agrair les aportacions i la col·laboració de totes aquelles persones que han participat en l’organització de les Jornades d’Igualtat, i us encoratgem a continuar treballant colze a colze per seguir caminant cap a la igualtat de gènere, junts i juntes ho podrem aconseguir!

 

Paqui Abella, Regidora de Benestar Social i Cristina Lucendo, Regidora d'Igualtat